Hoe moet ik een bruiloft organiseren?

De grote dag komt steeds dichterbij, je moet jouw bruiloft organiseren! Er moet zeker heel wat geregeld worden voor de bruiloft, wij hebben een aantal stappen op een rijtje gezet.

Datum prikken voor jullie bruiloft 

De eerste keuze die gemaakt moet worden tijdens je bruiloft organiseren is welke datum de perfecte dag is voor jouw bruiloft. Dat is zeker een dag om over na te denken. Het is belangrijk om in gedachte te hebben in wat voor seizoen je wilt trouwen, in de zomer heb je grotere kans op mooi weer.   

Budget

Als je weten wat je kunt besteden, heb je een duidelijker beeld over jouw grote dag. Bruiloften komen in alle soorten en maten. Het ligt aan je budget hoe groot je het wilt hebben. Het is zeker slim om samen met jouw partner een budget vast te stellen, zodat er geen onnodig geld uitgeven wordt.  

Thema en stijl

Een thema bij je trouwdag maakt het extra speciaal. Door een thema vast te tellen zorg je ervoor dat jouw bruiloft niet “all over the place” is. Het geeft een houvast tijdens het organiseren van jullie speciale dag. Zorg ervoor dat je goed weet wat jullie smaak is en wat bij jullie past.  

Locatie

Kies een locatie die jou en jouw partner samen omschrijft. Het is natuurlijk ook belangrijk dat de locatie beschikbaar is op jullie gewenste dag. Aan elke locatie zitten ook verschillende regels vast, lees die goed door en kijk of het in jouw perfecte plaatje past.  

Gastenlijst

Om een overzicht te krijgen voor wie je allemaal op je gastenlijst wilt, maak je eerst een lijst. Op die lijst schrijf je de naam van elke persoon die jullie willen uitnodigen. Vanuit daar heb je een schattig hoeveel personen je wilt uitnodigen. Denk ook na of de aantal personen past bij je locatie en verdeel je gasten tussen dag gasten en avondgasten.  

Uitnodigen (uitnodiging film) 

Het is belangrijk dat je jouw gasten op een persoonlijke manier aanspreekt. Gasten uitnodigen kan op verschillende manieren. De meest voorkomende manier is via een kaart. Zorg dat je goed brainstormt voor alle informatie die op de kaart moet komen. Daarnaast is een uitnodiging film ook zeer modern en persoonlijk. Het filmpje is ook makkelijk te versturen naar je gasten.  

Ceremoniemeester, getuigen, bruidsmeisjes 

Bij je bruiloft kun je vast wel wat hulp gebruiken, je vrienden en familie kunnen je daar zeker bij helpen. Het is belangrijk dat je de taken goed verdeelt. Denk allebei goed na wie jullie de belangrijke rol van getuige willen geven.  

De muziek

Muziek brengt veel emoties naar boven, bij een bruiloft is muziek dan ook zeker niet weg te denken. Het kan een persoonlijk verhaal vertellen of misschien hebben jullie samen wel een nummer die jullie speciale band omschrijft. Bij een kerkelijke ceremonie worden gemiddeld 6 tot 8 nummers afgespeeld en bij een wettelijke ceremonie 3 tot 5 nummers.  

Taart, bloemen, jurk 

De decoratie bepaald een groot deel van de uitstraling van de bruiloft. Daarom is het slim om eerst een moodboard te maken met wat voor soort decoratie je wilt. Zorg ook dat de decoratie bij je thema past. 

Videograaf en Fotograaf

Deze bijzondere dag moet zeker vastgelegd worden. Daarom moet je goed onderzoeken welke fotograaf/ videograaf bij jullie past. Maak van de voren ook een afspraak met de fotograaf/ videograaf die jullie samen hebben uitgezocht zodat jullie duidelijke afspraken kunnen maken en jullie wensen kunnen bespreken. 

Vrijgezellenfeest 

Een vrijgezellenfeest is bijna niet te ontlopen. Maak een lijstje van de vrienden en familie die je graag zou kunnen uitnodigen en kijk naar alle verschillende opties. Een optie is om iemand in te huren die een vrijgezellenfeest voor je organiseert of laat het organiseren door je vrienden en familie.  

Volg ons:

Meer berichten:

6 geweldige naamsbekendheid ideeën

6 GEWELDIGE IDEEEN VOOR NAAMSBEKENDHEID Social MediaVerschillende social mediakanalen, zoals Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram. Via deze gratis platformen kan je jouw bedrijf goed promoten.

Neem contact met ons op

Chat openen
1
Goedendag, kan ik u ergens mee helpen?